Hatsu taiteilee viikon alkuun neljäksi päiväksi possupataa. Helppoa, hyvää ja ehkä jopa kohtalaisen terveellistäkin. Rehua riittää. Ohje on kotoisin Myllyn parhaan sivuilta.
Possupata neljälle
400-500g possunlihasuikaleita
2 sipulia
2 porkkanaa (puoli kiloa...)
noin 300g pala lanttua
2 tl öljyä
½tl suolaa
musta- tai valkopippuria
2-3 laakerinlehteä
3-4dl vettä
1 rkl liha- tai kasvisfondia TAI ½ liemikuutiota
1 pss pakasteherneitä
Annetaan lihan lämmetä pöydällä 30min, jos muistetaan ottaa se lämpimään. Paistetaan liha pannussa 1tl öljyn kera ja siirretään se nesteineen odottelemaan kattilaan tai lautaselle (tai jonnekin). Pilkotaan porkkana viipaleiksi ja lanttu noin 1½ cm palasiksi, suikalehditaan sipuli. Kuullotetaan rehut lopussa öljyssä ja lisätään liha (tai kaadetaan rehut kattilaan lihojen perään). Lisätään vesi ja mausteet. Annetaan kiehua 40-50min. Lisukkeeksi kelpaavat ohrasuurimot tai riisi-ohraseos tai vaikka pelkkä riisi, miksi ei myös peruna mutta itse on söisi. Hatsulla tämä menee ilman lisukkeita, koska sitä on niin paljon.
tiistai 25. elokuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti