
Kakku on todella helppo tehdä ja se on erittäin kuohkeaa ja maukasta. Parasta kakku on hiukan muhittuaan, päivän tai parin kuluttua. Tiettävästi se säilyy melko kauan, jos kukaan ei syö sitä.
Mausteinen piimäkakku
4½ dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
½ tl neilikkaa
1tl inkivääriä
1tl kardemummaa
1½ tl soodaa
1-2dl rusinoita
1dl siirappia
2dl piimää
1prk smetanaa
1dl margariinia tai voisulaa
Sekoitellaan kaikki mahdolliset kuivat aineet keskenään ja aletaan lisäillä märempiä aineksia joukkoon. Sekoittaa kannattaa sen verran, että kaikki ainekset ovat tasaista taikinaa. Liika vatkaaminen ja vaivaaminen tekee taikinasta sitkeää ja kakusta kovan klöntin. Siinäpä se sitten olikin! Paistetaan 175 asteessa uunin alatasolla noin 60 min. Minun paistoaikani oli hiukan yli-innokkaalla uunilla vain 50min, joten kannattaa tarkkailla kakkua paiston aikana, mikäli ei ole ihan varma uuninsa tehoista. Rusinoita en tällä kertaa käyttänyt eivätkä ne ole nähdäkseni mitenkään pakollisia, jos niistä ei erityisemmin pidä.
-Hatsu Arashi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti