tiistai 11. elokuuta 2009

Mausteinen piimäkakku

Piimä alkoi kuulostaa Hatsu Arashin korvaan jännältä ainekselta leivonnassa käytettäväksi. Kokeilemaan oli päästävä ja äkkiä kun ajatus oli päähän pälkähtänyt. Äidin keittokirjoja selailtuani silmääni osui mausteinen piimäkakku. Minulla on aina mielenkiintoa hyvää maustekakkua kohtaan. Kakku valmistui tällä kertaa pyöreässä irtopohjavuoassa, joten ulkonäkö ei ole kovin kummoinen. Sain äidiltäni vanhan rengaskakkuvuoan vastaisuuden varalle.


Kakku on todella helppo tehdä ja se on erittäin kuohkeaa ja maukasta. Parasta kakku on hiukan muhittuaan, päivän tai parin kuluttua. Tiettävästi se säilyy melko kauan, jos kukaan ei syö sitä.

Mausteinen piimäkakku

4½ dl vehnäjauhoja
1dl sokeria
½ tl neilikkaa
1tl inkivääriä
1tl kardemummaa
1½ tl soodaa
1-2dl rusinoita
1dl siirappia
2dl piimää
1prk smetanaa
1dl margariinia tai voisulaa

Sekoitellaan kaikki mahdolliset kuivat aineet keskenään ja aletaan lisäillä märempiä aineksia joukkoon. Sekoittaa kannattaa sen verran, että kaikki ainekset ovat tasaista taikinaa. Liika vatkaaminen ja vaivaaminen tekee taikinasta sitkeää ja kakusta kovan klöntin. Siinäpä se sitten olikin! Paistetaan 175 asteessa uunin alatasolla noin 60 min. Minun paistoaikani oli hiukan yli-innokkaalla uunilla vain 50min, joten kannattaa tarkkailla kakkua paiston aikana, mikäli ei ole ihan varma uuninsa tehoista. Rusinoita en tällä kertaa käyttänyt eivätkä ne ole nähdäkseni mitenkään pakollisia, jos niistä ei erityisemmin pidä.

-Hatsu Arashi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti