100g margariinia (tai voita)
3/4dl sokeria
1 muna
3/4dl maitoa
2rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
2dl vehnäjauhoja
Kuorrute
2dl tomusokeria
2rkl valmista kahvia
25g margariinia
1rkl kaakaojauhetta
Mitä sitten tehdään? Vaahdotetaan margariini ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi ystävällämme sähkövatkaimella. Lisätään joukkoon muna. Kuivat aineet sekoitetaan erillisessä kulhossa. Itsehän en yleensä tätä jaksa tehdä, koska olen laiska tiskaaja, joten heitän vain jauhekset sekaan ja vatkaan. Harvemmin jaksan edes siivilöidä niitä, mutta niin kannattaa tehdä, koska kaakaojauhe haluaa paakkuuntua.
Kuivat aineet lisätään vuorotellen maidon kanssa margariinivaahtoon siinä sivussa sekoitellen. Voidellaan ihan perus piirakkavuoka, heivataan korppujauhoja perään ja kipataan taikina vuokaan. Pohjaa paistetaan 200 asteessa kymmenisen minuuttia.
Kuorrutetta on oltava PALJON, joten teen sen yleensä vähintään puolitoistakertaisena. Varmasti tuo yksinkertainen ohje riittäisi. Keitellään kahvia ja jotkut malttavat jäähdyttää sen, sulatetaan margariini ja sekoitetaan kaikki keskenään. Taas voi käyttää siivilää apuna tomusokerin ja kaakaon kanssa, jos viitsii -minä en.
Kuorrute levitetään jäähtyneen pohjan päälle ja ennen syömistä sen pitäisi antaa jähmettyä hetkinen. Koristeluun voi käyttää strösseleitä ja muita vastaavia hörtösiä.

Valitettavasti kuvan ja köpöisen kameran kanssa tahtoi olla hiukan ongelmia, mutta selkeä torttuhan se siinä. Kuorrutetta lienee taas enemmän kuin pohjaa, mutta sehän ei meikäläistä ja kämppistä haittaa laisinkaan.
"Kevyt" iltapala on valmis!
-Hatsu Arashi
Voisiko kyseinen kirja olla nimeltään kotiruoka?
VastaaPoistaKirjaa on julkaistu vuodesta 1908 tasaisin väliajoin uusina painoksina ja äidillänikin tuota opusta on peräti kaksi kappaletta. Suomalaisen kotiruoan raamattu ilmeisestikin. :)
-Neïnu
Näyttipä nimi olevan Hyvä kokki. Muistin tarkistaa äidillä käydessä :)
VastaaPoista-Hatsu