Puuroa ja miksi siitä täytyy kirjoittaa blogiin? Siksi, että kun aloin haaveilla kouluaikojen Jukolan puurosta, en meinannut millään löytää, mitä se on. Google kuitenkin kertoi lopulta, että kyseessä olisi vehnärouhepuuro ja että ainakin joskus on Jukolan jauhoja tai muuta vastaavaa löytynyt kauppojen hyllyiltä. Itse en paikallisista kaupoista vehnärouhetta löytänyt, joten sitä saalistettiin kotipaikkakunnan isommasta S-marketista. Paketti on Korpelan myllyn vehnärouhetta.
Vehnärouhepuuro paketin ohjeen mukaan
1l vettä tai maitoa
3½ dl vehnärouhetta
vajaa 1tl suolaa
Kuumennetaan neste kiehuvaksi, lisätään rouhe samalla sekoittaen, keitetään 15-20min ja muistetaan heittää suola joukkoon sopivassa välissä. Itseltäni meinaa aina unohtua. Lisukkeeksi mistä nyt sattuu tykkäämään.
Tämä on hyvin kelvollista myös veteen keitettynä. Yleensä tykkään maitoon keitetyistä puuroista. Tuli tuossa äsken kokeiltua kun maitoa piti säästää kahviin eikä lisää ole ihan heti tulossa. Tein tuosta noin puolikkaan satsin iltaruoakseni. Paketissa vinkataan, että rouhetta voisi käyttää sämpylöihinkin, mitä voisi joskus kokeilla.
-Hatsu Arashi, toisen kerran tänään
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti