maanantai 27. heinäkuuta 2009

Suklaakakku (vegaani)

Neïnu sai kutsun naapurin tätin luo kahville, ja mikäs sen parempi vieminen kuin iso ja mehevä pala suklaakakkua. Ohjeen alkuperää en muista, mutta ohje on helppo ja nopea kuin mikä (tässä muokattuna hieman omaan makuuni sopivammaksi) ja sopii maito- ja muna-allergikoille sekä vegaaneille.


Suklaakakku

2dl vehnäjauhoja
2dl vehnänalkioita (voit myös halutessasi laittaa vehnäjauhoja)
3dl sokeria
3rkl tummaa kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
100g maidotonta margariinia (esim. sininen keiju)
2dl kiehuvaa vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini ja vesi. Paista 175 astetta, n. 45min.



Koska Neïnulla nyt sattui olemaan jääkaapissa voita rahkapiirakan jäljiltä, ei kakkuni ollut tällä erää vegaani. Kuorrutan myös kakkuni usein maitosuklaalla ellen tiedä tekeväni kakkua allergikolle tai vegaanille.

Jos ei halua kakkuun maitoa, kannattaa kuorrutus taiteilla tomusokerista, kaakaojauheesta ja tilkasta vettä. Viimeksi mainittua kannattaa lisätä maltilla, koska kuorrutteen tekemisestä tulee helposti taistelu veden määrästä ja jossain vaiheessa huomaat että jokainen kippo keittiössä on täynnä kuorrutetta. :P

Kakun voi myös halutessaan täyttää esim. hillolla, jollain kerma-rahkaseoksella tai suklaalla, mutta mielestäni toimii näinkin. Kakku on parhaimmillaan jääkaapissa vietetyn yön jälkeen.

Voit myös halutessasi tehdä kakun kuiva-aineseoksen valmiiksi tiiviiseen purkkiin ja sinulla on rasvaa, vettä ja uunia vaille valmis kakku kun yllätysvieraat ilmoittavat tulostaan!

~Neïnu

1 kommentti: